Is een houten vloer geschikt voor in de badkamer?

In de badkamer wordt gebruik gemaakt van veel verschillende materialen. Houten vloeren waren daar lang geen onderdeel van. Tegenwoordig worden houten vloeren in een badkamer wel steeds populairder. Niet vreemd want een houten badkamervloer staat prachtig en voegt veel sfeer aan de ruimte toe. Het levert meteen een warme, huiselijke en luxe uitstraling op.

"Door nieuwe technologieën zijn houten vloeren ook zeer geschikt in vochtige omgevingen."

Nieuwe technologieën

Ontdek de mogelijkheden van houten vloeren in vochtige omgevingen met de nieuwste technologieën. Cinzento Custom Made® behandelt houten planken met hoogwaardige twee componenten olie of een lucht gedroogde laklaag, waardoor de vloeren effectief beschermd worden tegen water.

Bovendien heerst er vaak een misvatting dat vloerverwarming niet geschikt is onder een houten vloer, maar niets is minder waar. Hout behoudt warmte zelfs beter dan de meeste andere materialen, waardoor het uitstekend geschikt is voor vloerverwarmingstoepassingen. Ontdek de mogelijkheden om vloerverwarming te combineren met een prachtige houten vloer, zelfs in vochtige ruimtes zoals de badkamer. Lees hier meer over houten vloeren i.c.m. vloerverwarming.