Hout is van nature duurzaam

Hout is van nature duurzaam. Er zijn meerdere redenen waarom hout, en daardoor een houten vloer, duurzaam is. Lees de redenen in dit artikel.

Waarom is een houten vloer duurzaam?

Hout is een hernieuwbare grondstof die geoogst kan worden uit bossen die op een duurzame manier worden beheerd. Dit betekent dat er tijdens het oogsten en kweken van de bomen rekening wordt gehouden met de ecologische impact en dat de bomen worden vervangen om het bos gezond te houden. 

Daarnaast zijn houten vloeren zeer duurzaam doordat ze tientallen jaren kunnen meegaan bij goed onderhoud. Een houten vloer is van nature sterk en slijtvast, ook kan het opgeschuurd en opnieuw afgewerkt worden om het er weer als nieuw uit te laten zien.

Houten vloeren zijn ook biologisch afbreekbaar, wat betekent dat ze na hun levensduur kunnen worden afgebroken zonder schadelijke stoffen achter te laten. Dit in tegenstelling tot veel andere vloermaterialen, die meestal niet biologisch afbreekbaar zijn en een aanzienlijke ecologische impact hebben. 

Een houten vloer heeft ook een tijdloze uitstraling en zo een belangrijke bijdrage kan leveren aan de esthetische waarde van een huis. Door de warme, natuurlijke uitstraling van hout past het bij veel verschillende interieurstijlen en kan het de waarde van een woning verhogen.

Al deze factoren maken houten vloeren een duurzame keuze voor degenen die op zoek zijn naar een vloer die zowel mooi als milieuvriendelijk is. Kies daarom voor een houten vloer van Cinzento Custom Made®.

Een houten vloer is voor iedere woning een duurzame investering.