Healthy Home

Wist u dat hout van nature gezond en duurzaam is? Dat een houten vloer in huis voor een gezonde leefomgeving kan zorgen? Voor veel mensen is dit nieuwe informatie, terwijl hout in huis juist bijdraagt aan een betere gezondheid. 

Healthy Home omvat alle zaken die met gezondheid en duurzaamheid van een houten vloer te maken hebben.

Een houten vloer draagt bij een gezonde leefomgeving

We spenderen 80 tot 90% van ons leven in gesloten ruimtes, waarin we allerlei stoffen inademen. Onder deze stoffen bevinden zich ook schadelijke stoffen. Het is belangrijk voor onze gezondheid om de inname hiervan tot een minimum te beperken. Hierbij kan een houten vloer helpen.

Hout is van nature duurzaam

Er zijn meerdere redenen waarom hout, en daardoor een houten vloer, duurzaam is. Zo heeft het een erg lange levensduur, een houten vloer van Cinzento Custom Made® kan namelijk tientallen jaren meegaan. Dit kan nog verlengt worden door de vloer opnieuw te schuren en oliën. 

100% Pure Wood

De houten vloeren van Cinzento Custom Made® worden alleen van hout van de hoogste kwaliteit gemaakt. Daarnaast kunnen wij garanderen dat het hout niet voortkomt uit massaproductie, maar dat het zorgvuldig behandeld en op diverse punten in het proces gecontroleerd is.

FSC®-gecertificeerd

Vrijwel al onze houten vloeren zijn FSC®-gecertificeerd. FSC® garandeert met deze certificering dat het hout duurzaam geproduceerd is.

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is nu belangrijker dan ooit. Wij produceren onze exclusieve houten vloeren daarom ook duurzaam.

Het dak van ons bedrijfspand ligt bijvoorbeeld vol met zonnepanelen. Hierdoor zijn wij zelfvoorzienend op het gebied van elektriciteit en kunnen wij CO² neutraal produceren.

Gerelateerd