Onze
Bewerkingen

Laat bij Cinzento Custom Made® uw droomvloer tot leven te laten komen. Onze expertise ligt in het bewerken van prachtig Europees eikenhouten vloeren, waarbij we uw persoonlijke wensen altijd centraal stellen.

Met een breed scala aan bewerkingen, die onderling kunnen worden gecombineerd, is vrijwel alles mogelijk. Laat uw creativiteit de vrije loop en stel uw unieke houten vloer samen.

Hieronder vindt u een overzicht van onze bewerkingen, elk met hun eigen karakter en uitstraling:

Oliën

Onze oliebehandelingen voegen niet alleen een diepe, rijke kleur toe aan uw vloer, maar bieden ook bescherming en duurzaamheid. Vrijwel iedere kleurtint is mogelijk om zo uw houten vloer precies af te stemmen op uw interieur.

Lakken

Wanneer u op zoek bent naar een afwerking die bescherming biedt tegen slijtage en krassen, is onze lakafwerking een goede keuze. Tevens is een gelakte houten vloer, in vergelijking met andere afwerkingen, iets onderhoudsvriendelijker. Lakken kan ook in combinatie met oliën om zo eerst een kleur te geven aan de vloer.

Roken

Door de houten planken te roken, wordt de tint dieper en de kleur bruin-grijzer. Kleurnuances die de vloer een warme, natuurlijke uitstraling geven, worden duidelijker zichtbaar. Des te langer en intenser het eiken wordt gerookt, des te dieper de kleurtint.

Beitsen

Beitsen voegt een subtiel kleureffect toe aan uw vloer, waardoor een unieke tint ontstaat. Door dit te combineren met kleuroliën, kunnen we opvallende witte of diepe zwarte houten vloeren realiseren.

Branden

Door de houten vloer te branden, krijgt de vloer een diepe donkerbruine tot zwarte kleur. Na deze behandeling kan de houten vloer worden afgewerkt met kleurolie, waardoor de vloer een unieke uitstraling krijgt.

Borstelen

Het natuurlijke karakter van Europees eikenhout wordt gekenmerkt door zijn prachtige nerfstructuur. Door het hout te borstelen, brengen we deze structuur extra naar voren. U heeft de controle over de intensiteit van het borstelen. Licht borstelen resulteert in een subtiele textuur, terwijl zwaarder borstelen de vloer voorziet van een robuust en rustiek karakter.

Fijn Bezagen

Bij fijn bezagen worden de planken met een zaag bewerkt, door de lijnen van de zaag ontstaat een ruw oppervlak en krijgen de planken een unieke uitstraling.

Schaven

Schaven wordt machinaal uitgevoerd, in tegenstelling tot handschaven. Het schaven van de houten vloer maakt de nerfstructuur zichtbaarder, dit zorgt voor een levendig effect. Deukjes of krasjes vallen bij een geschaafde houten vloer minder op.

Handschaven

Zoals de naam doet vermoeden, wordt bij deze bewerking de houten vloer met de hand geschaafd. Hierdoor ontstaan oneffenheden en lijkt het alsof er al jaren op de vloer is geleefd. Deze oneffenheden zijn bij handschaven groter dan bij een machinaal geschaafde vloer.

Verouderen

Als u op zoek bent naar een doorleefde houten vloer met een authentieke uitstraling, dan is verouderen wellicht iets voor u. Deze bewerking zorgt er namelijk voor dat de vloer enkele deuken en butsen krijgt. Hierdoor krijgt de vloer een verouderde uitstraling en vallen beschadigingen door gebruik ook minder op.

Personaliseer uw unieke houten vloer

Bovenstaande bewerkingen kunnen op iedere houten vloer van ons toegepast worden. Zo heeft u de volledige vrijheid bij het samenstellen van uw droomvloer.

Of u nu kiest voor een klassiek visgraatpatroon, een eigentijdse brede plank of een verfijnde Hongaarse punt, onze bewerkingen sluiten aan bij ieder gekozen patroon. Zo krijgt u een resultaat dat perfect past bij uw smaak en levensstijl.

Benieuwd naar wat voor patronen beschikbaar zijn? Bezoek dan eens onze houten vloeren pagina, hier vindt u een greep uit onze legpatronen.

Onze Projecten

Onze eenvoudig te onderhouden houten vloeren zijn van nature duurzaam en gaan dan ook een leven lang mee.

Onderstaand ziet u door ons gerealiseerde exclusieve houten vloeren.