Vloerverwarming i.c.m. een houten vloer​

Bijna dagelijks krijgen onze Cinzento dealers de vraag: ‘Kan een houten vloer gelegd worden in combinatie met vloerverwarming?’. 

"Een houten vloer van Cinzento Custom Made is hier zeer geschikt voor!"

Vloerverwarming

Een houten vloer van Cinzento Custom Made® in combinatie met vloerverwarming is een perfecte combinatie.

Wanneer je hout (parket) direct verlijmt op een vloer met vloerverwarming, zorgt deze combinatie voor een zeer comfortabele en energiebesparende vorm van verwarmen.

Vloerkoeling

Veel nieuwbouw wordt tegenwoordig voorzien van vloerverwarming in combinatie met vloerkoeling. Ook deze combinatie is geschikt onder een houten vloer van Cinzento Custom Made®.

Vloerkoeling heeft de tegenovergestelde werking van vloerverwarming. Het leidingensysteem in de vloerconstructie wordt gevuld met water, dat een minimum temperatuur heeft van 18°C.

“Met een houten vloer op vloerverwarming behoudt u een goed rendement.”
Door te kiezen voor een houten vloer op vloerverwarming behoudt de vloer een hoog rendement. Hierdoor bent u duurzaam en milieubewust bezig.

Welke houtsoort is geschikt voor vloerverwarming?

Niet alle houtsoorten zijn per definitie geschikt om te leggen op vloerverwarming. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de houtsoorten beuken en jatoba. Eiken is echter uitermate geschikt voor vloerverwarming. Cinzento Custom Made® gebruikt voornamelijk houten vloeren gemaakt van eiken.

Waar vroeger vooral massieve vloeren verkocht werden met een hogere warmteweerstand, wordt er tegenwoordig vooral gekozen voor een eiken twee laags product dat een lagere warmteweerstand heeft. Dit in combinatie met het direct verlijmen, maakt dat tegenwoordig een houten vloer zeer geschikt is om op vloerverwarming te leggen.

Hierdoor is de combinatie van een houten vloer van Cinzento Custom Made® met vloerverwarming geen probleem. 

Wilt u meer weten? Laat u adviseren door één van onze Cinzento dealers bij u in de buurt.

Welke soorten vloerverwarmingssystemen zijn geschikt voor een houten vloer?

Er zijn veel soorten vloerverwarmingssystemen. Hieronder vindt u een duidelijk overzicht van welke vloerverwarmingssystemen geschikt zijn voor een houten vloer:

Traditionele vloerverwarming:

Bij dit systeem liggen de buizen op de betonvloer en zijn ze afgedekt door een afwerkvloer. 

Droogbouw:

Bij een droogbouw vloerverwarming wordt het systeem bovenop de bestaande vloer (hout, beton, zandcement) gelegd.

Ingefreesd met waterleidingen:

In de bestaande afwerkvloer (cement, anhydriet of Fermacell) worden sleuven gefreesd. Hierin worden de waterleidingen aangebracht.

Raadpleeg te allen tijde een parketspeciaalzaak en/of een vloerverwarmingsspecialist.

Vloerverwarming folder

U leest alles over de voordelen van een houten vloer in combinatie met vloerverwarming in onze nieuwe vloerverwarming folder. 

Gerelateerd