100% -Pure-Wood

Het logo voor houten vloeren

100% Pure Wood

Als u kiest voor een product met het 100% Pure Wood label, dan bent u verzekerd van een goede kwaliteit. Een houten vloer is niet alleen prettig qua sfeer, maar is ook een investering die het geld waard is. Met het juiste onderhoud kan een houten vloer een leven lang mee en is het een pré bij de verkoop van het betreffende pand.

Met het 100% Pure Wood label kunnen wij garanderen dat de betreffende vloer niet voortkomt uit massaproductie, maar dat deze zorgvuldig behandeld en op diverse punten in het proces gecontroleerd is. Onze exclusieve houten vloeren zijn dan ook een kwaliteitsproduct.

Hout

Hout is een grondstof dat al sinds jaar en dag een belangrijke schakel vormt in ons bestaan. Wij gebruiken het om mee te bouwen, te communiceren, te reizen, als brandstof, ter decoratie en allerlei andere toepassingen. 

Onze exclusieve houten vloeren vormen voor ieder interieur een levendige, tijdloze en sfeervolle basis. Het is een warm materiaal dat sterk en gemakkelijk te onderhouden is. Het is beschikbaar in vrijwel alle soorten en maten, en met de huidige technologie te verkrijgen in vrijwel elke gewenste kleur. Daarnaast kan het hout op diverse manieren bewerkt worden, zodat deze een unieke uitstraling krijgt.

FSC®-gecertificeerde producten

Wij willen het beste voor het milieu. Daarom zijn vrijwel al onze producten FSC®-gecertificeerd en komen deze uit verantwoord bosbeheer. Met verantwoord bosbeheer doelt de FSC® op bescherming van leefgebied en zetten zij zich in voor de lokale bevolking. Een goed beheerd bos loop dan ook minder risico om gekapt te worden voor andere doeleinden, zoals het aanleggen van palmolie- of sojaplantages en mijnbouw. 

 

Door FSC®-gecertificeerde producten te gebruiken draagt u dan ook bij aan de wereldwijde bescherming van de bossen en een gezonde leefomgeving voor mens en dier. 

 

Vraag naar onze FSC®-gecertificeerde producten.

Milieubewuste keuze

Ziet u het 100% Pure Wood label, dan maakt u een milieubewuste keuze. Het gebruikte hout komt uit een goed beheerd bos. Daarnaast is een houten vloer een bewuste keuze, omdat bij het produceren en verwerken beduidend minder energie gebruikt wordt dan bij andere vloermaterialen. Tevens is hout op meerdere manieren te recyclen. Zo wordt tegenwoordig veel oud hout herwonnen en opnieuw gebruikt. Vervolgens kan ook dit hout weer gebruikt worden voor het opwekken van energie. 

0% VOC

Voor het kleuren en beschermen van het hout, worden onze exclusieve houten vloeren afgewerkt met olie. ook hierin maken wij een milieubewuste keuze, door het gebruik van Rubio Monocoat. Dankzij de technologie van Rubio Monocoat behoeft het hout slechts één enkele laag olie. Dit komt door de moleculaire binding die de olie aangaat met de houtvezels. Tevens bevat de olie van Rubio Monocoat geen water of solventen en is deze gebaseerd op natuurlijke ingrediënten. Dit wordt aangeduid met een VOC (Volatile Organic Compounds) percentage, dat voor Rubio Monocoat op 0% staat. Hierin zijn de producten veilig voor zowel de gebruiker, als zijn omgeving.