Hongaarse punt vloer

Hongaarse punt vloer

Sortering

Afmeting

Dikte

Behandeling

Hongaarse punt vloer

In deze woning is een eiken vloer gelegd als Hongaarse punt door een van onze Cinzento dealers. Deze vloer is geolied en gerookt. In deze nieuwbouwwoning is vloerverwarming in combinatie met vloerverkoeling geïnstalleerd. Deze Cinzento vloer is opgebouwd uit twee lagen en is speciaal voor vloerverwarming. Deze combinatie zorgt voor een zeer comfortabele en energiebesparende vorm van verwarmen.

Wat is het verschil tussen een visgraat vloer en een Hongaarse punt?

Het verschil tussen een visgraat en een Hongaarse punt is voornamelijk de manier van leggen. Bij een visgraat vloer worden de planken haaks op elkaar gezet, de groeven zijn hierbij trapsgewijs. Deze legvorm werd vroeger voornamelijk gebruikt in luxe herenhuizen. Tegenwoordig is deze legvorm weer erg populair, bekijk hier enkele projecten die wij hebben mogen realiseren.

Bij een Hongaarse Punt sluit het bovenste deel van de planken op elkaar aan. Daarnaast heeft een Hongaarse Punt een strakkere belijning dan een visgraat parketvloer, doordat de uiteinden van de planken schuin afgezaagd zijn. Dit creëert extra diepte in de vloer.

Hongaarse punt 45 graden

Een Hongaarse punt heeft ook zeker de luxe uitstraling zoals een visgraat alleen worden de planken in een hoek van 45 of 60 graden geplaatst.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Met Cinzento Custom Made® kunnen wij precies de Hongaarse punt vloer produceren zoals u dit wilt. Zoekt u bijvoorbeeld een rustigere sortering of een andere kleur? Dan is dit zeker mogelijk! Ga vrijblijvend langs bij een van onze Cinzento dealers bij u in de buurt. Zij kunnen u alles vertellen over de mogelijkheden en helpen u graag. Bekijk hier welke Cinzento dealer er het dichtst bij u in de buurt zit.

Meer Projecten