Projecten Cinzento Custom Made

Door ons gerealiseerde exclusieve houten vloeren

Door het gebruik van natuurlijke materialen in jouw interieur krijg je een mooie en rustige sfeer. Een houten vloer is dan ook een goede en duurzame basis voor elk interieur. Wij beschikken over een eigen productiepark, waardoor wij de mogelijkheid hebben om diverse bewerkingen te combineren en exclusieve houten vloeren naar wens te produceren. Wij gaan enkel voor het beste en onze eenvoudig te onderhouden houten vloeren gaan dan ook een leven lang mee. Onderstaand zie je door ons gerealiseerde exclusieve houten vloeren.

 

(Alle gerealiseerde vloeren van Cinzento Custom Made® zijn op een unieke wijze behandeld.)


Rustieke Dual Plank

In dit woonhuis hebben wij een mooie rustieke houten vloer mogen leveren. De vloer is volledig naar wens van de klant behandeld. Zo is deze eiken vloer optisch geborsteld, gerookt en wit geolied. De planken hebben een dikte van 15 mm en een toplaag van 4 mm, hierdoor is deze vloer uitermate geschikt voor vloerverwarming. Benieuwd naar de mogelijkheden van een houten vloer op vloerverwarming? Bekijk dan hier de pagina over vloerverwarming.

 

De 18 cm brede planken zijn ook verkrijgbaar in een lengte van 100 cm tot wel 240 cm. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze vloer? Bezoek dan een van onze officiële Cinzento Dealers bij u in de buurt.

 
Geoliede Dual Parquet Visgraat vloer

In dit woonhuis hebben wij een nette Dual Parquet visgraat vloer mogen leveren. Deze Cinzento Custom Made® visgraat vloer is naar de wens van de klant gebeitst en in de kleur “Woodlook” geolied.

 

Dual Parquet

Het product waar de bewoners voor hebben gekozen is een Dual Parquet, dit houdt in dat de vloer opgebouwd is in twee delen. De visgraat vloer heeft een dikte van 15 mm met een toplaag van 4 cm. De vloer heeft een nette rustiek A sortering. Bekijk hier de mogelijkheden van een houten visgraat vloer.

 

Voordelen houten vloer:

Deze vloer is goed bestand tegen intensief gebruik en makkelijk te onderhouden. Benieuwd naar alle voordelen van een houten vloer van Cinzento Custom Made®? Bekijk deze hier.

 Mini dual visgraat in landelijke nieuwbouwwoning

Voor een landelijke nieuwbouwwoning hebben wij een moderne Cinzento Custom Made® mini dual visgraat geleverd. Deze vloer is verouderd, gerookt en wit geolied.

 

Net zoals bij een houten vloer van Cinzento Custom Made® kunt u bij de traprenovatie ook kiezen voor verschillende sorteringen zoals een rustieke eiken plank of een 1-bis plank. Doordat u met Cinzento Custom Made® de mogelijkheid heeft om voor uw trap dezelfde behandeling te kiezen als een houten vloer geeft dit een mooi geheel.⠀

 

Wij hebben de mogelijkheid om de vloer in diverse afmetingen te leveren. Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden? Bezoek dan een van onze Cinzento-dealers bij u in de buurt!

 3-laags massieve vloer in Zuid-Afrika

In een prachtige villa in Zuid-Afrika is een 3-laags massieve Cinzento Custom Made® eiken vloer gelegd. De vloer komt goed tot zijn recht in de grote open ruimtes van deze woning. De klant heeft namelijk gekozen voor 300 mm brede planken. De massieve eiken planken kunnen geleverd worden tot wel 3 meter lang. Omdat de vloer bruin geolied is geeft dit een natuurlijke uitstraling in combinatie met het interieur.

 

Deze planken geven een unieke stabiliteit doordat het een 3-laags massieve vloer is. Hiernaast is de vloer ook geschikt voor vloerverwarming en voldoet dit product aan het FSC® keurmerk.

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bezoek dan een van onze officiële dealers of vul hier het contactformulier in voor meer informatie over dit project of Cinzento Custom Made®.

 
Hongaarse punt 45 graden

Wanneer u dit huis binnenloopt valt u gelijk iets op: “Hier ligt een prachtige houten vloer.”

 

Op de begane grond in de hal en de woonkamer ligt een Hongaarse punt. Deze Hongaarse punt is precies in het midden van de hal gelegd waardoor het patroon mooi doorloopt tot en met de woonkamer.

 

Na installatie van de vloer is deze behandeld met een Cinzento kleurolie. De Hongaarse punt is geleverd in een 1-bis sortering en heeft hierdoor nauwelijks noesten.

 

Ook de houten trap is behandeld met dezelfde Cinzento kleur olie.

 

Op de eerste verdieping van het huis ligt een rustieke houten vloer van Cinzento Custom Made® met een dikte van 10 mm en een toplaag van 3 mm, ook behandeld met dezelfde kleurolie. Hierdoor oogt de begane grond en de eerste verdieping als één geheel.

 

Specificaties:

Hongaarse punt:

Sortering: 1-bis

Afmeting: 120 x 600 mm

Dikte: 15/4 mm

Behandeling: Cinzento kleur geolied 50260

 

 

Planken vloer:

Sortering:  Rustiek A/B

Afmeting: 180 x 600-2200 mm

Dikte: 10/3 mm

Behandeling: Cinzento kleur geolied 50260


Beide vloeren zijn 100% FSC gecertificeerd .

 

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Bezoek dan een van onze officiële dealers. Wij denken graag met u mee!

 

 


Rustieke visgraat vloer in Amsterdams grachtenpand

 

In deze luxueuze woning hebben wij een prachtige rustieke visgraat vloer mogen leveren. Dit grachtenpand is volledig gestript, gerenoveerd en voorzien van een authentieke Cinzento Custom Made® visgraat vloer in een moderne uitvoering.

 

Er is gekozen voor een naturel geoliede Cinzento Custom Made® Dual Parquet van een groot formaat namelijk: 18 cm breed bij 90 cm lang. Deze vloer is in alle drie de woonlagen gelegd.

 

Traptreden:

Om de drie verdieping mooi in elkaar over te laten lopen heeft de klant ook gekozen om de trap te bekleden met Cinzento Custom Made®. De trap is hetzelfde behandeld als de visgraat vloer, dit maakt het een prachtig geheel.

 

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden en vraagt u zich af waar de dichtstbijzijnde Cinzento dealer zich bevindt?

Bezoek dan hier de Cinzento dealer pagina.

 


3-lagen massieve planken vloer

 

Voor dit woonhuis hebben wij een mooie Cinzento Custom Made® 3-lagen massieve plankenvloer mogen leveren. Deze eiken vloer heeft een dikte van 20 mm. Het bijzondere van de vloer is dat deze planken een breedte hebben van 250 mm en een lengte hebben van 2 tot wel 3 meter.

 

Naast dat de volledige begaande grond is gelegd met Cinzento Custom Made® is ook de trap hiermee bekleed. Hierdoor loopt de vloer mooi over naar de eerste verdieping. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een traprenovatie? Klik hier voor meer informatie.

 


Eiken visgraat vloer met band en bies

 

In de woonkamer van dit woonhuis ligt een prachtige massive 6 mm eiken visgraat vloer. De visgraat vloer heeft een breedte van 140 mm en een lengte van 700 mm. Deze visgraat vloer is met band en bies gelegd. De band is de rand die om de visgraat heen tegen de muur gelegd is. De bies is de donkere lijn die tussen de band en de visgraat vloer ligt. Deze is gemaakt van wengé hout en is van zichzelf donker.

 

Traptreden:

Naast de eiken visgraat vloer met band en bies in de woonkamer zijn de traptreden ook bekleed met Cinzento Custom Made®. De traptreden zijn bekleed met een eiken rustiek A/B plank. De traptreden zijn hiernaast voorzien van een groef met een antislip strip.

 

Ook op de eerste en tweede verdieping van dit woonhuis is een Cinzento Custom Made® vloer gelegd. Op deze verdiepingen ligt een Dual Parquet Rustiek A/B eiken vloer met velling, deze vloer voldoet 100% aan het FSC keurmerk.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Cinzento Custom Made® vloer of traprenovatie? Bekijk dan hier welke officiele Cinzento dealer het dichtst bij u in de buurt zit. 

 


Geborstelde plankenvloer

Deze eiken rustieke A/B Dual Parquet® vloer komt goed tot zijn recht bij de mint groene muren van deze woning. Naast dat deze eiken vloer een rustiek A/B sortering heeft, heeft de klant gekozen om de houten vloer te laten borstelen. Doordat deze Cinzento Custom Made® vloer geborsteld is benadrukt dit het natuurlijke karakter van het hout.

 

Door het Cinzento Custom Made® programma zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo is de vloer ook behandeld met een olie, in de kleur Sky Grey, zodat de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Hiernaast beschermt dit de houten vloer ook goed tegen vocht.

 

Traptreden:

Naast de vloer kunnen de traptreden ook bekleed worden met Cinzento Custom Made® , zoals te zien is in deze woning. Door de traptreden te bekleden met het zelfde hout en behandeling als de vloer in de woonkamer en gang wordt dit een mooi geheel.

 

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een Cinzento Custom Made® vloer of traprenovatie? Bekijk dan hier welke officiele Cinzento dealer het dichtst bij u in de buurt zit.

 


Versailles Patroonvloer in horecaketen

Voor een horecaketen in Nederland hebben wij een prachtige versailles patroonvloer mogen leveren. Deze eiken patroonvloer bestaat uit panelen van 1 x 1 meter en is eiken naturel geolied. Naast deze patroonvloer ligt er ook een 14 cm brede dual plank eiken naturel  geoliede plankenvloer in het restaurant. Sortering rustiek A/B.

 

Ook de bekleding van het plafond hebben wij mogen leveren. Dit plafond is geleverd in een rustiek eiken 18 cm brede plank en zorgt voor een mooi afgewerkt geheel. 


Drie-laags massief eiken wit geolied

Deze planken van robuust drie-laags eiken zijn uniek qua opbouw. Het product heeft een eiken toplaag van 5 mm, een eiken tussenlaag van 10 mm en een eiken onderlaag van 5 mm. Dit resulteert in een unieke stabiliteit en zorgt ervoor dat de brede plank onder andere geschikt is voor vloerverwarming. 

 

Deze extra grote delen met een dikte van 20 mm, een breedte van 300 mm en een lengte van 3.000 mm geven een ruimtelijk gevoel in dit woonhuis. Deze vloer is naar wens wit geolied. Om deze vloer extra slijtvast te maken is deze vloer nog nabewerkt met een universal olie.

 


Plankenvloer gebeitst en geolied

Deze 15/4 mm eiken rustiek A/B  vloer is allereerst in de reactiebeits gezet en vervolgens naar wens geborsteld. Door het borstelen worden ongewenste oneffenheden weggewerkt en wordt de authentieke houttekenen geaccentueerd. Vervolgens is de vloer volledig naar wens van de klant kleur geolied, wat hem tevens onderhoudsvriendelijk maakt.

 

Reactiebeits

Deze vloer is voorbehandeld met een natuurlijke reactiebeits. Deze reactiebeits zorgt voor een natuurlijke vergrijzing van het eikenhout zonder dat hier schadelijke of irriterende dampen bij vrijkomen. Deze bewerking in combinatie met kleuroliën geeft de mogelijkheid om diverse creatieve effecten te creëren, zonder kwaliteitsverlies van het hout.

 


Visgraat gerookt en wit geolied

Deze vloer en trap zijn volledig naar wens van de klant gerookt en wit geolied. Het roken van eiken wordt gedaan door het opwekken van een reactie met het aanwezige looizuur in het hout. Deze reactie zorgt ervoor dat het hout op een natuurlijke manier donkerder wordt. Door het feit dat elk vloerdeel een andere hoeveelheid looizuur bevat, ontstaan natuurlijke kleurverschillen. 

Vervolgens is de vloer naar wens wit geolied. De olie maakt de vloer slijtvast en zorgt ervoor dat deze eenvoudig te onderhouden is. 

 


9 mm massief in visgraat patroon

Deze 9 mm eiken visgraat vloer is geschaafd en vervolgens afgewerkt in de kleur Cinzento 50350. Deze vloer heeft een robuuste uitstraling en zal met de tijd en het intensieve gebruik bij deze horecaketen steeds meer karakter krijgen.

 


Showroomvloer 'VanJoost'

VanJoost heeft in samenwerking met KARVEN en LEFF Amsterdam een showroom geopend in het centrum van Amsterdam, waarvoor wij de vloer hebben geleverd.

 

Deze door en door zwarte vloer is dé eye-catcher van de showroom. Door het bewerkingsproces wordt de nadruk gelegd op de authentieke houttekening.

 


Horecaketen kiest Vintage vloer

De geleverde vloer voor deze Nederlandse horecaketen, is onze zwart gestopte Vintage variant. Er is door de klant gekozen voor een sterke twee componenten oxidatief gedroogde olie ter afwerking, waardoor de vloer goed bestand is tegen intensief gebruik en goed te onderhouden is.

 


Visgraat vloer gerookt wit geolied

Voor dit project hebben wij een 15 mm eiken dual plank gebruikt. Deze hebben wij met ons Cinzento Custom Made® programma volledig naar wens van de klant bewerkt. De gekozen vloer heeft een rustiek A/B sortering, is naar wens gerookt en hebben wij volgens wit geolied. Dit maakt de vloer slijtvast en eenvoudig te onderhouden.

 


Plankenvloer fijnbezaagd kleurgeolied

Voor deze karakteristieke woning hebben wij een Cinzento Custom Made® vloer geleverd met zo’n fijnbezaagd bewerking. Er was gekozen voor een 15 mm Dual Parquet® eiken rustiek A/B vloer. Deze is naar wens fijnbezaagd en is afgewerkt met een kleurolie. De combinatie van fijnbezagen en oliën is tevens ook toe te passen op onze visgraat producten.

 


Elegante visgraat vloer 'Intense Black' uitvoering

Deze 10 mm mini dual is op aanvraag van de klant 'Intense Black' gebeitst en zwart geolied. Het resultaat: een diep zwarte visgraat vloer met een elegante uitstraling.

 


Twee planken vloeren voor de Beurs van Berlage

Wij hebben twee exclusieve houten vloeren geleverd voor de Beurs van Berlage. De eerste vloer was een Cinzento Custom Made® bewerkte houten vloer die naar wens dubbel gerookt, geborsteld en kleur geolied is. 

 

In navolging van de eerste vloer, mochten wij een tweede planken vloer leveren voor in de studieruimte. Op verzoek is deze geborsteld en naturel geolied.

 


Dual plank naturel geolied

Deze eiken vloer, bestaande uit dual planken, is naturel geolied zodat deze zijn authentieke kleur behoudt. De vloer vormt de rustige basis in het nieuwbouw hotel, dat in het teken staat van moderne contrasten.

 


Visgraat fijnbezaagd, gerookt en kleurgeolied

Voor dit stijlvolle appartement hebben wij een visgraat vloer geleverd met een fijnbezaagd bewerking. Er is gekozen voor een eiken 15 mm Dual Parquet®. Deze is volledig naar wens fijnbezaagd, gerookt en afgewerkt met een kleurolie. De combinatie van fijnbezagen, roken en oliën is tevens ook toe te passen op een planken vloeren.

 


Rustiek A/B plankenvloer gerookt wit geolied

Een erg populaire en veel verkochte vloer is de combinatie roken en wit oliën. Onderstaand ziet u een opgeleverd resultaat van zo'n combinatie. Door het roken wordt de vloer een tint donkerder waarna de authentieke houttekening  extra benadrukt wordt door het wit oliën. Deze combinatie komt goed tot zijn recht in vrijwel elk interieur, wat tevens de aanleiding is dat deze zo vaak gekozen wordt.

 


Moderne visgraat gerookt wit geolied

Deze moderne visgraat vloer is naar wens gerookt en wit geolied. Door het roken heeft de vloer een levendige grijstint gekregen en vormt het een perfecte basis voor het interieur.

 


Custom Made plankenvloer grijs gebeitst

Op aanvraag hebben wij deze Cinzento Custom Made® bewerkte vloer geleverd. Deze rustiek A/B eiken plank is naar wens geborsteld en vervolgens gebeitst, kleur geolied. Het resultaat is een exclusieve grijze look, waar de nadruk is gelegd op de tekening van het hout.

 


Robuuste visgraat vloer kerngerookt en naturel geolied

Wij hebben deze vloer voor een hotel in Londen kerngerookt en vervolgens naturel geolied. Dit geeft de vloer een natuurlijke robuuste tint, maar een elegante uitstraling door het visgraat patroon. De behandeling naturel olie maakt de vloer slijtvast wat ten goede komt aan de vele in- en uitloop van bezoekers.